Participació del Circuit Pangea al Mobile Social Congress

Dia:    28 de Febrer 2017
Hora: 17:30 a 18:30
Lloc:  Pati Manning. C/Montealegre,7, Barcelona.
Titol:  Com canalitzar els teus dispositius digitals cap a l’economia social i solidària per la reutilització i reciclatge final
Event: Mobile Social Congress (Enllaç)

Agenda


  • Presentació d’entitats de l’economia social i solidària que participen d’un circuit de reutilització.
  • Demostració d’una APP per a mostrar als donants d’equipament informàtic la traçabilitat de la reutilització i la recollida a punts verds.

Resum


Molts dispositius digitals d’empresa i administració pública es donen de baixa quan es considera que estan amortitzats, i, tot i que molts siguin aptes per a la reutilització, s’acostumen a desballestar (reciclar). La reutilització és una forma eficaç de generar economia circular, enfortir la creació d’ocupació local, prevenir la generació de residus, i, quan és solidària, permet reduir la bretxa digital i enfortir a entitats i projectes d’interès social.

Les entitats del sector de la reutilització solidària i social tenim el repte de posar en valor la funció social i ambiental que realitzem al temps que hem de millorar les tecnologies que ens permeten ser òptimes i garantir als nostres donants la reutilització, la cadena de proveïdors i receptors, el reciclatge autoritzat i l’impacte social que generem en inclusió laboral i digital. És per això que ens hem agrupat en un circuit on fomentem la cooperació de les entitats del sector de la reutilització i l’ús responsable, col·laboratiu i circular dels dispositius digitals.

En el circuit Pangea es garanteix que els dispositius han estat posats en circulació per entitats sense ànim de lucre i es garanteix la gratuïtat d’una part d’ells i la accessibilitat en el preu de la resta. S’informa al donant l’impacte social que genera el seu ús i es garanteix el reciclatge final després de múltiples cicles de reutilització. Les entitats reutilitzadores contribueixen aportant recursos per sostenir el desenvolupament tecnològic i la traçabilitat per complir els dos principals requeriments dels donants, la traçabilitat de l’impacte social que genera la reutilització i el reciclatge final.

Algunes de les entitats del circuit que presentaran els seus projectes són:

  • Fundació Marianao
  • Programa UPC-REUTILITZA
  • Donalo.org
  • Reutilitza.cat